top of page
Suche

CUREO VR therapie in Segeberger klinieken

Steeds meer klinieken, zowel in Duitsland als internationaal, gebruiken CUREO binnen hun dagelijkse therapie routine. Dankzij het brede scala aan toepassingen kunnen de meest uiteenlopende indicaties met CUREO worden behandeld, en door de korte insteltijd en de mobiliteit kunnen therapeuten het systeem flexibel inzetten. Het voorbeeld van de Segeberger Kliniken, die de VR-therapie al sinds 2021 gebruiken, laat zien hoe CUREO concreet in de therapeutische voorziening kan worden geïntegreerd.


In de dagkliniek van de Bad Segeberger Kliniken werd een aparte ruimte ingericht voor de CUREO-therapie. Een bijzonder hoogtepunt is de plafondconstructie met in hoogte verstelbare touwen en veiligheidsgordels, zodat de therapie beveiligd tegen vallen in staande positie kan worden uitgevoerd.


Slimme therapieconcepten


Een slimme, baliehoge sideboard dient niet alleen als ideaal opbergvlak voor tablets tijdens de therapie. Hier kunnen de apparaten ook tussen gebruik door in de lades worden opgeborgen en opgeladen.

VR Therapy with CUREO

Daarnaast ontwikkelden de therapeuten van de Bad Segeberger klinieken een eigen concept om het potentieel van VR-therapie volledig te benutten. Gezamenlijk werden therapiedoelen ontwikkeld, geschikte patiënten gedefinieerd en contra-indicatoren gespecificeerd. Zo wordt het gebruik van VR-therapie bij patiënten na een beroerte door ergotherapeuten voorgeschreven als motorische training van de bovenste extremiteiten. Aanvankelijk is de therapieperiode vastgesteld op 3 weken, maar deze kan indien nodig worden verlengd.


In de dagkliniek krijgen alle geschikte Parkinson-patiënten therapie met CUREO als amplitudetraining, voor ontspanning en/of tonusregulatie.


Moderne beroerte therapie


Momenteel worden twee groepen tweemaal per week op vaste tijdstippen met CUREO behandeld. Afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de patiënten wordt voornamelijk zittend of staand gewerkt. Voor patiënten met een beroerte bijvoorbeeld, kan de therapie zittend met of zonder tafel worden uitgevoerd. Eén therapeut verzorgt twee patiënten. Patiënten met de ziekte van Parkinson worden daarentegen hoofdzakelijk staand behandeld. Hier kunnen zelfs 5 patiënten parallel door twee therapeuten worden verzorgd, wat tijd en personeel bespaart.


Onze nieuwe video biedt meer inzichten:


Comments


bottom of page